Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Athens

Καλώς ήλθατε στην Αθήνα!

Εάν μόλις φτάσετε στην Αθήνα για πρώτη φορά για διακοπές, είναι δύσκολο να μάθετε ποιες περιοχές πρέπει να ξεκινήσετε να εξερευνείτε πρώτα. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη και ζωντανή πόλη με διαφορετικούς δρόμους και γειτονιές για κάθε γούστο. Σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία ιστορικά μνημεία της Αθήνας που πρέπει να δείτε τις πρώτες μέρες σας στην πόλη!

Λόφος Φιλοπάππoυ

Ο περίφημος λόφος, που πήρε το όνομά του από τον ύπατο Φιλόπαππο, βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη και συνδέεται με τον λόφο των Νυμφών και της Πνύκας. Στην κορυφή του μπορείς να θαυμάσεις έναν κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, το μνημείο Φιλοπάππου καθώς και την πανοραμική θέα της πόλης. Είναι ιδανική επιλογή το μονοπάτι του λόφου για περιπάτους αλλά και πεζοπορίες.

32 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

view

Στοά Αττάλου

Η Στοά που στεγάζει το Μουσείο της Αγοράς των Αθηνών περιστοιχίζεται από κίονες ιωνικού και δωρικού ρυθμού και αποτελείται από πεντελικό μάρμαρο. Στην αρχαιότητα ήταν το μεγαλύτερο κέντρο συνάντησης των Αθηναίων με μαγαζιά και εμπορικά είδη. Την φημισμένη αυτή στοά μπορείς να την επισκεφτείς ώστε να περπατήσεις στο ‘’εμπορικό κέντρο’’ της αρχαιότητας αλλά και το Μουσείο της Αγοράς.

10 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

 

Στοα Αττάλου

Ακαδημία Αθηνών

Το εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μέγαρο της Αθήνας όπου φιλοξενούσε ακαδημαικούς και φιλοσόφους για να καλλιεργούν το πνεύμα τους με βιβλία των επιστημών, γραμμάτων και καλών τεχνών. Ένα οικοδόμημα- στολίδι στην οδό Ακαδημίας που ορίστηκε ως ένα από τα τρια μέρη της ‘’Αθηναικής Τριλογίας’’ πρέπει να είναι σίγουρα μέσα στις επισκέψεις σου στην πόλη (αλλά και για απογευματινή περιήγηση που το μέγαρο είναι φωτισμένο).

14 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

 

Μητρόπολη Αθηνών

Ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της πόλης που στολίζει την πλατεία Μητροπόλεως, αρχιτεκτονικής κατασκευής με κύριο στοιχείο το τούβλο και το μάρμαρο. Αξίζει μια εσωτερική περιήγηση στο ναό ώστε να απολαύσει κανείς τις τοιχογραφίες του Σπυρίδωνα Γιαλλινά αλλά και την διακόσμηση του ζωγράφου Κωσταντίνου Φανέλλη.

27 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

athens

metropolisnew_1_orig

Μουσείο Μπενάκη

ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας που βρίσκεται σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στην οδό Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας. Το μουσείο φιλοξενεί εκθέματα και έργα όλων των εποχών της Ελληνικής Ιστορίας μέχρι και την σύγχρονη εποχή. Εκτός όμως από την ελληνική ιστορία, εκεί μπορεί να δείτε Ασιατική τέχνη, συλλογές από την Αίγυπτο, διάφορα έργα τέχνης, κειμήλια και πολλά άλλα.

27 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

benaki194825255

Ζάππειο

Ένα από τα σημαντικότερα κτίρια και έργα της Αθήνας. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί τον νεοκλασσικό και κορινθιακό ρυθμό. Ήταν το πρώτο κτίριο που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα το Ζάππειο λειτουργεί σαν εκθεσιακός χώρος ή συνεδριακό κέντρο. Για να φτάσετε στο μέγαρο του Ζαππείου, μπορείτε να περπατήσετε νοτιοδυτικά του Εθνικού Κήπου.

28 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

zappeion-athens

Μουσείο Ακρόπολης

Στο μουσείο θα δείτε κυρίως ευρήματα της Μυκηναικής περιόδου αλλά και αντικείμενα από την Αρχαία Ρωμαική Αγορά. Εκθέματα όπως οι Καρυάτυδες βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο εσωτερικό του μουσείου. Οι Κόρες (έργα της αρχαικής περιόδου) αλλά και τα αετωματικά γλυπτά του Εκατόμπεδου και του Αρχαίου Ναού είναι από τα έργα που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη. Στην αίθουσα του Παρθενώνα (στο ανώτατο επίπεδο του κτιρίου) μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα του μεγαλύτερου μέρους της Ακρόπολης. Ακόμα, μπορείτε να δείτε την εξιστόρηση του μνημείου αλλά και να απολαύσει τον καφέ του στην καφετέρια του μουσείου βλέποντας την θέα της πόλης.

Furthermore, you can watch the narration of this monument in a digital form. At the top floor you can sit in the cafeteria and drink your coffee by seeing the view of the city.

30 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

history

acropolis-museum-athens-11

Εθνική Πινακοθήκη

Είναι ένα μουσείο εικαστικών τεχνών που διαθέτει πάνω από 15.000 έργα τέχνης από τα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι και σήμερα. Η μοντέρνα ανακατασκευή αυτής της πινακοθήκης έχει σαν στόχο να διατηρηθούν και να συντηρηθούν χιλιάδες έργα ελλήνων καλλιτεχνών ώστε να υπάρχει ζωντανή η ελληνική κουλτούρα και ιστορία. Η πινακοθήκη λειτουργεί και για εκθέσεις, συνέδρια αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

40 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο μας

art

πινακοθήκη-741x486